Energie is duur en het lijkt er niet op dat dat op korte termijn gaat veranderen. Het is dus nu tijd om het heft in eigen handen te nemen. Jij zult zelf met een oplossing moeten komen voor jouw energiegebruik. Nu kun je natuurlijk overal op gaan besparen, minder of korter douchen, geen lampen meer laten branden en de centrale verwarming alleen als de mistwolkjes uit je mond komen even aanzetten, maar het kan een stuk eenvoudiger. Je kunt er, bijvoorbeeld, voor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen. Het nadeel van deze zonnepanelen is dat ze zo lelijk zijn. Kies daarom liever voor zonnedakpannen. Zeker wanneer je een nieuw huis laat bouwen zijn zonnedakpannen de beste en mooiste oplossing.

Zonnedakpannen zijn esthetisch zeer goed

Maar ook de techniek achter deze zonnedakpannen en het zonnedak dat dan ontstaat is geweldig. Je kunt deze investering al met een jaar of 7 hebben terugverdiend. Maar er is meer. Je hoeft, door zonnedakpannen te gebruiken, geen andere dakpannen te plaatsen. De zonnedakpannen zijn multifunctioneel. Ze "vangen" de zon en ze zorgen direct voor een goede afdekking van je huis. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over regen, sneeuw en wind. Deze dakpannen functioneren hetzelfde als gewone dakpannen, maar dan met een extra voordeel.

Nieuwbouw is het juiste moment

Laat je een nieuwbouwhuis bouwen? Dan is dat hét moment om te kiezen voor deze innovatie. Je kiest er dan de bijpassende vlakke dakpannen bij en kunt er zo voor zorgen dat het dak niet alleen schitterend wordt om te zien, maar dat het ook nog eens voor je aan het werk gaat. De installatie van deze zonnedakpannen is niet moeilijk, je aannemer kan het ook, maar toch komen de mensen van Solinso graag langs om een helpende hand te bieden. Je hebt dan in een mum van tijd een dak waar de rest van de buurt jaloers op zal zijn.

Deze pannen op een bestaand huis?

Dat kan ook. Je zult dan alleen álle dakpannen moeten vervangen, niet alleen op de plek waar de zonnepannen moeten komen. Deze pannen zijn vlak en kunnen niet geïntegreerd worden met de bestaande, ronde, pannen. Is je dak tóch toe aan vervanging? Dan is het kiezen voor de dakpannen van Solinso de meest  logische keuze. Je kunt online al heel veel informatie vinden, je kunt bijvoorbeeld de hele oriëntatiepagina doorlopen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met een adviseur om specifiek jouw mogelijkheden te bekijken.