Wanneer je een tuin wilt gaan aanleggen of veranderen, is het belangrijk om te bepalen wat voor soort tuin je wilt. Wil je een moderne of klassieke tuin? Een strakke of ruige tuin? Een rustige of levendige tuin? Als je weet wat voor soort tuin je wilt, is het makkelijker om te bepalen welke toepassingen je in jouw tuin wilt. 

Of het nu gaat om houten vlonders, veranda’s of schuttingen, met tuinhout zijn de mogelijkheden oneindig. Tuinhout is beschikbaar in verschillende houtsoorten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Douglas, Grenen, Eiken of Hardhout. Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen die tuinhout met zich meebrengt. Tuinhout kan gebruikt worden voor diverse toepassingen in de tuin. Steeds meer mensen kiezen voor een mooie blokhut of een prachtig tuinhuisje gemaakt van tuinhout. In deze blog bespreken we de verschillende houtsoorten, en de toepassingen van tuinhout.

Verschillende houtsoorten

In de tuin kun je allerlei soorten hout gebruiken, van Vuren tot Eiken. Hout is een natuurlijk product en geeft de tuin een rustige, aangename uitstraling. Bovendien is hout een duurzaam materiaal dat een tuin sierlijk kan verfraaien. Maar uit welke soorten hout bestaat tuinhout eigenlijk? Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor Eiken. Eiken is een sterke hardhoutsoort die veel gebruikt wordt in meubels en vloeren. Het is duurzaam en krachtig. Maar ook Douglas wordt regelmatig gebruikt. Douglas hout is wat sterker dan eiken en wordt daarom vaak gebruikt in constructies. Daarnaast worden Grenen en Hardhout ook regelmatig gebruikt voor allerlei toepassingen in de tuin. 

Toepassingen van tuinhout

Het gebruik van tuinhout is erg breed. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden in de tuin, zoals het maken van een terras, schutting of vlonder. Ook kan het dienen als omheining voor een bloemperk. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden waarmee je jouw tuin kunt verfraaien met behulp van tuinhout.

Steeds meer mensen maken gebruik van tuinhout voor tuinhuizen en schuttingen, en dat is niet zonder reden. Een schutting is een populaire manier om een tuin af te schermen van het oog van je buren of om simpelweg wat extra privacy toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen verkrijgbaar, maar de meeste populaire schutting is toch wel een schutting van tuinhout. Schuttingshout van nobelhout.nl is sterk en duurzaam. 

Waar kun je tuinhout kopen?

Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar schuttingshout? Nobelhout heeft het grootste assortiment tuinhout beschikbaar. Nobelhout is betrouwbaar en kan voorzien in vakkundig advies. Bovendien zijn ze milieubewust, duurzaam en FSC-gecertificeerd. Nobelhout kan direct uit voorraad leveren en heeft een snelle bezorgservice. Hierdoor kun je snel beschikken over jouw prachtige nieuwe schuttingshout.