We moeten er allemaal om denken: de energierekening en het daarbij behorende energieverbruik. Het loopt momenteel de spuigaten uit. Ja, er is een energieplafond, maar is het verschil al echt merkbaar? Een beter idee is het om te kiezen voor Zonneplan Energie. Zonneplan Energie heeft vaste lage prijzen voor piekuren en daluren. Jij bepaalt dus bij Zonneplan Energie zo'n beetje zelf hoeveel je per maand betaalt. En dat is goed nieuws! Zonneplan Energie heeft écht het beste met jou voor. Je merkt het al snel, zodra je de eerste rekening ontvangt zie je het verschil. En dat is meer dan de moeite waard!

Zonneplan Energie is er ook voor jou!

Zonneplan Energie zorgt niet alleen voor de best betaalbare energie, ze geven je ook graag advies over alles dat met energie en energie besparen te maken heeft. Wat denk je van "zonnepanelen kopen waar op letten" en meer van dat soort zaken. Je kunt bij Zonneplan Energie dus niet alleen terecht voor de goedkoopste energie, maar ook voor de beste informatie. Je leert altijd weer wat als je in zee gaat met Zonneplan Energie. Je vindt er grote tips over de aanschaf van zonnepanelen en de beste bedrijven voor het plaatsen van die panelen, maar ook kleinere tips over energiebesparing die veel minder geld als investering kosten.

Wat zijn dan die kleinere tips?

De meeste tips ken je vast al wel, je hebt je alleen nooit gerealiseerd dat deze echt een verschil kunnen maken. Denk dan aan het verwijderen van stekkers uit stopcontacten wanneer apparaten niet worden gebruikt. Wist je dat dat op jaarbasis heel wat geld kan schelen? Trek die stekker van de waterkoker uit het stopcontact en laat opladers niet onnodig lang in het stopcontact zitten. Laat lichten alleen aan in ruimtes die je gebruikt en zet de kachel een graadje lager dan eigenlijk jouw voorkeur heeft. Douche nog maar 5 minuten per dag en probeer je daar ook echt aan te houden.

En nog meer?

Zorg dat je huis goed geïsoleerd is, je voorkomt dan dat de warmte zomaar door de muren en het dak verdwijnt. De juiste plek om te beginnen met isolatie is het dak. Warmte stijgt en dus zul je als eerste het dak moeten isoleren. Wil je dan verder nog iets doen? Kies dan voor muurisolatie en isolatie in de kelder of kruipruimte. Over het algemeen kun je deze aanpassingen redelijk gemakkelijk zelf doen. Maar er zijn ook altijd bedrijven die je daarbij kunnen helpen!