De maandelijkse kosten zijn de afgelopen periode hoger dan ooit geweest. Het is dan ook begrijpelijk dat men het liefst ergens geld op wilt besparen. Een van de meest eenvoudige manieren om dit te doen, is door minder gebruik te maken van een auto. De benzine- en dieselprijzen zijn momenteel namelijk erg hoog. Mocht je de auto minder willen gebruiken en ben je op zoek zijn naar alternatieve vervoersmiddelen, dan is het zeker aan te raden om even verder te lezen.

 

Gebruik het openbaar vervoer om naar het werk te gaan

De meeste mensen gebruiken veel de auto om naar het werk te gaan. Toch is het in veel gevallen goedkoper om met het openbaar vervoer te gaan. Zo zijn er bepaalde abonnementen die het erg aantrekkelijk maken om met de trein of bus naar het werk te gaan. Het hangt er uiteraard wel vanaf hoe laat je ‘s ochtends vroeg vertrekt. Als je namelijk precies in spitsuur reist, dan is de treinreis over het algemeen duurder. Als je van plan bent om met het openbaar vervoer naar je werk te reizen, dan zou je eventueel ook een gesprek aan kunnen gaan met je werkgever. Wellicht is je werkgever bereid om het abonnement voor je te betalen, maar je moet er rekening mee houden dat dit zeker niet altijd het geval is. 

 

Maak gebruik van je fiets in plaats van je auto

Naast dat je met je auto naar het werk kunt gaan, zou je ook kunnen kijken of het mogelijk is om er met de fiets naartoe te gaan. Om ervoor te zorgen dat de fiets tot na het werk enigszins als prettig ervaren kan worden, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede fiets. Een echte aanrader qua fietsen is toch wel de elektrische variant. Het kost je aanzienlijk minder energie om met een elektrische fiets naar je werk te fietsen. Een elektrische fiets dames hoeft overigens ook niet heel duur te zijn. Het hangt van het merk en de grootte van de accu af. Als je geen grote afstanden hoeft af te leggen dan is het aan te raden om voor een wat goedkoper exemplaar te kiezen. Mocht je dagelijks tientallen kilometers gaan fietsen dan is het wel verstandig om een wat luxer exemplaar aan te schaffen. Een elektrische fiets gaat overigens ook jaren mee. Je schrijft uiteindelijk maar enkele tientjes per maand af.