Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen op de markt. Welk type u kiest zal afhangen van een aantal factoren, waaronder het klimaat in uw omgeving, de stijl van uw huis, en uw budget. Enkele van de meest populaire dakbedekkingsmaterialen zijn asfalt shingles, metalen dakbedekking, klei tegels, en EPDM.

Asfalt / dakshingles

Asfalt shingles zijn de meest voorkomende vorm van dakbedekking in de Verenigde Staten. Ze bestaan uit een glasvezel- of papiermat die bedekt is met asfalt en vervolgens met korrels. Asfalt shingles zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren. Ze zijn echter niet zo duurzaam als sommige van de andere dakbedekkingsmaterialen op de markt en zullen slechts ongeveer 20 jaar meegaan.

Metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking is een andere populaire optie, vooral in gebieden met zware weersomstandigheden. Metalen daken zijn gemaakt van staal, aluminium of koper en kunnen tot 50 jaar meegaan. Ze zijn ook brandwerend en kunnen helpen om uw huis koeler te houden in de zomermaanden. Metalen daken kunnen echter duurder zijn om te installeren dan asfalt shingles.

Kleipannen

Kleipannen zijn een traditioneel dakbedekkingsmateriaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Kleipannen worden gemaakt gebakken in een oven. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen tot 100 jaar meegaan. Kleipannen zijn ook bestand tegen vuur en insecten. Ze zijn echter duurder dan asfaltshingles en kunnen moeilijk te installeren zijn.

Leisteen

Leisteen is een natuursteen die al eeuwenlang voor dakbedekking wordt gebruikt. Leisteen is zeer duurzaam en kan tot 150 jaar meegaan. Het is ook bestand tegen vuur en insecten. Leisteen is echter een van de duurste materialen op de markt en kan moeilijk te installeren zijn. 

EPDM rubberfolie

De beste en meest betrouwbare optie die momenteel beschikbaar is, is EPDM-dakbedekking. Gebruik EPDM dakbedekking op maat om een lekkend dak te repareren of te vervangen. Zo gaat deze rubberen dakbedekking veel langer mee dan bitumen of PVC dakbedekking. Voor het afwerken van de dakranden gebruikt u daktrim edpm.

De productgarantie voor EPDM dakbedekking is 15 jaar. EPDM zou minstens 50 jaar mee moeten gaan. Het feit dat Europese EPDM dakbedekking wordt vervaardigd zonder het gebruik van talk, wat de installatie van de dakbedekking vergemakkelijkt, is een ander belangrijk voordeel van dit materiaal. EPDM dakbedekking kan onmiddellijk worden bevestigd, zodat u niet aan de bak hoeft te gaan met primers of flashing tape. Dit helpt u een hoop tijd en geld te besparen. Een doe-het-zelver kan EPDM dakbedekking gewoon zelf installeren; u heeft geen professional nodig om EPDM dakbedekking aan te brengen. Epdm kopen doet u bij Interexpress.nl!