Jij gaat je huis renoveren! Maak je geen zorgen, het is niet aan je te merken, maar je klikte op dit artikel; er is dus een renovatie up and coming. Of je nu een woning gaat renoveren waar je al jaren woont, of eentje die je net gekocht hebt; dit doe je natuurlijk niet zomaar. Laten we samen kijken naar alles wat je moet onthouden, weten én regelen voordat je aan een renovatie begint, van de juiste epdm kopen (epdm op maat, zelfs) tot de eerste schetsen. 

Het plan eerst

Voordat je de hamers en spijkers erbij pakt, zelfs nog voordat je de eerste bouwvakker belt, is het slim om eerst een plan te maken. Hopelijk had je dat zelf ook al bedacht, maar afijn. Er is altijd een reden voor een renovatie; behalve natuurlijk eventueel verval van een woning. Je huis of een deel ervan willen renoveren spreekt van een behoefte, en het is goed om achter die behoefte of behoeften te komen voordat je begint met renoveren. Mis je bijvoorbeeld ruimte of natuurlijke lichtinval in je woonkamer? Of merk je dat je in je keuken veel beter terecht zou kunnen als de indeling van de ruimte net even anders was? Natuurlijk zijn er vast ook delen van het huis ‘gewoon’ aan een upgrade toe, maar bedenk je eens alle dingen die je nog graag zou willen veranderen aan je huis, en zet het allemaal op een rij. Maak een plan aan de hand van die behoeften; als je niet vanuit je behoeften werkt, is er een kans dat je na je renovatie niet volledig tevreden bent; en dát zou pas zonde zijn. 

Tips & tricks 

Een paar handige dingen om over na te denken, ook nog voordat (of eventueel tijdens) het praktische deel van de renovatie. Ten eerste is het sowieso goed om advies te vragen aan professionals en, als je ook maar een beetje twijfelt aan je eigen vaardigheden als bouwvakker en die van je gekke oom, de hulp in te schakelen van professionals. Er zijn genoeg zzp’ers die je graag en vakkundig een handje helpen met je renovatie. Nog een laatste praktische tip: zorg dat je dak is afgewerkt met epdm, als dat niet al zo is. Graag gedaan.

De renovatie van je huis komt, met een goed plan, goed advies én wat professionele hulp, helemaal goed. Succes ermee!